Skien in Szklarska Poreba

In de bergen bij Szklarska Poreba werkt een systeem van liften en skiroutes van in totaal 15 kilometer (Ski Arena Szrenica). In het stadje zelf zijn ook nog 20 skiliften en een springschans. Geskied wordt er met name op bergen als de Szrenica (1362 m) en de Izerskie Bergen: Wysoki Kamien (1058 m) en Czarna Góra (965 m) De pistes variëren in lengte tussen de 1400 meter en de 4400 meter, met als hoogtepunt de zwarte FIS afdaling (wereldbeker) van ruim 2000 meter.

Skigebied_1

Szklarska Poreba kent een specifiek klimaat, waardoor de sneeuwlaag op de hellingen die de stad omringen, ruim 6 maanden per jaar standhoudt. Veel zon en lage vochtigheid van de lucht zijn er de oorzaak van dat hier het typische bergklimaat met hoge stimulanseigenschappen optreedt. Onderzoeken van sportlieden die hier op conditiekampen verbleven, wezen een opvallende toename van de hemoglobine uit – vergelijkbaar met de toename van de hemoglobine in trainingscentra in de Alpen op een hoogte van 2000 meter.

Op de inventief ontworpen routes die door uiteenlopende landschappen in de schilderachtige omgeving van besneeuwde toppen leiden, genieten zowel beginners als ervaren skiërs van de wintersport.

Voor beginnende skiërs (en zeker jonge kinderen) is dit een prachtige lokatie voor de eerste skilessen. Materialen zijn te huur bij de nabijgelegen RAFA Sport (kunnen wij ook voor u regelen). Verder huurt u voor een aantal uren of dagen een skilera(a)r(es) in die u en uw kinderen leert skiën. Omdat u privéles krijgt leert u sneller en de kinderen hoeven niet naar een apart kinderklasje, zoals in veel tradionele wintersportlanden de gewoonte is. Hierdoor kunt u samen genieten en zijn ook eventuele taalbarrières voorkomen. Wanneer voldoende vaardigheden zijn aangeleerd, zal de skilera(a)r(es) u ook op de skipistes begeleiden bij uw eerste afdalingen.

Meer informatie over de wintersportmogelijkheden in en rond Szklarska Poreba vindt u op www.sudetylift.com.pl

Foto’s skien in Szklarska Poreba

Foto’s snowboarden in Szklarska Poreba