Szklarska Poreba

Szklarska Poreba (Duitse naam Schreiberhau) is een klein stadje, ongeveer 15 km van Przesieka. Gelegen in het Kamiennedal, tussen de Karkonoske en Izerskie gebergte, ongeveer 800 meter boven NAP. Het heeft een belangrijke regionale en nationale functie als centrum voor mountainbiking, fietsen en skiën.

De skifaciliteiten in deze regio groeien hard in populariteit, als alternatief voor de Alpen. Dit komt voornamelijk door de ruime mogelijkheden voor zowel Alpine skiërs en de faciliteiten voor langlaufen. Ook in Szklarska Poreba zijn zomers de skiliften geopend en kunt u de ski arena Szrenica bezoeken. U vindt hier opstapelingen van enorme rotspartijen en prachtige vergezichten.

Het dorpje zelf herbergt vele kleine souvernirwinkeltjes en restaurantjes. Bovendien wordt er zomers vaak een soort mini speeltplaatsje ingericht voor kinderen met een ballenbak, de Eurobungy trampolines, speelautomaten en airhockey-tafels. Aan de doorgaande weg vindt u verder Park Linowy en op de route naar de skipsites is een museum gevestigd op gebied van (half)edelstenen.

Overige bezienswaardigheden in de directe omgeving zijn onder andere:
Watervallen, Karkonoski National Park, Jelenia Góra, Karpacz, kuuroord Cieplice

Terug naar Bezienswaardigheden